Verkkosivun tekeminen on hauskaa ja helppoa!

Tehdään siis verkkosivusto yhdessä ja rakennetaan verkkosivut yrityksellesi toiveittesi mukaan. Hyvät kotisivut auttavat yritystä näkymään ja myymään –  elintärkeä asia yritykselle.

Nettisivujen teko on peruskysymyksiin vastaamista ja verkkosivujen suunnittelu erittäin mielenkiintoista ja kivaa! Lähdetään tästä liikkeelle.

 1. Kenelle verkkosivustosi on suunnattu? (ovatko asiakkaasi naisia, miehiä, perheitä, yrityksiä…)
 2. Keitä ovat asiakkaasi? (kenelle yrityksesi myy palvelua tai tuotetta) 
 3. Mitä asiakas haluaa tai etsii verkkosivuiltasi? (haluaako hän ostaa vai etsiikö tietoa sivuiltasi)
 4. Mitä hän arvostaa? Miten erotut tässä kilpailijoistasi? Mikä tekee sinun firmastasi asiakkaalle kiinnostavan ja ainutlaatuisen?
 5. Mitkä yritykset ovat kilpailijoitasi?
 6. Mitkä ovat asiakkaiden usein kysytyt kysymykset? Voisitko antaa näihin vastauksia kotisivuillasi?
 7. Liikkuuko asiakkaasi sosiaalisessa mediassa? (eli tarvitseeko tai kannattaisiko sinun olla myös Facebookissa tai Instassa tai Twitterissä) Käytätkö sosiaalista mediaa mainostamiseen?
 8. Miksi nettisivujen teko on juuri nyt tärkeää? 
 9. Mitkä ovat tavoitteesi kotisivujen suhteen? (tehdä myyntiä, kerätä asiakaskuntaa vai toimia asiakaspalvelukanavana)

Internethelp ja nettisivujen teko - kotisivut WordPressillä

Nettisivujen teko – millä kotisivut tehdään?

Uudet kotisivut saavat alkunsa WordPress-julkaisujärjestelmällä. Nettisivujen teko WordPressillä on avoimen lähdekoodin ansiosta mahtavan monipuolista. Ilmaista se on sikäli, että itse WorpPress ei maksa mitään. Tarvitset itsellesi verkkotunnuksen eli domainin ja palvelintilan sivustoasi varten. Voin auttaa sinut alkuun näiden asioiden kanssa, siitä ei tarvitse huolestua. Voit lukea domainin hankinnasta ja webhotellista enemmän täällä. Kun teemme nettisivut yritykselle, sen suunnittelu tuo eteemme kysymyksiä, joihin kannattaa syventyä ja miettiä jo etukäteen vastaukset valmiiksi.

Mitä kotisivuille kirjoitetaan?

Ajattele kotisivuja esittelynä yrityksestäsi. Mitä haluaisit kertoa asiakkaalle? Jos myyt tuotteita, kerro niistä seikkaperäisesti, koska verkossa tuotteita ei pysty koskemaan tai kokeilemaan. Muista kaikki aistit: näkö, haju, maku ja tunto.

Mieti tekstien osalta myös näitä asioita:

 • Millainen fontti- eli kirjasintyyli miellyttää sinua?
 • Onko sinulla jo valmis logo ja jos siinä on tekstiä, millä fontilla se on kirjoitettu?
 • Teetkö tekstit nettisivulle alusta alkaen itse vai haluatko apuani?
 • Kuinka monta sisältösivua tarvitset?

Kotisivujen tekstit voit tehdä täysin itsenäisesti ja minä lisään ne sivustolle. Tai voimme tehdä yhteistyötä tekstien suhteen täydentämällä tekstejä vuorotellen. Mikä vain parhaiten sopii.

Tarvitsenko logoa?

Logo kertoo aina jotain olennaista yrityksestäsi. Oma logo antaa ammattimaisen kuvan, mutta se ei kuitenkaan ole missään nimessä pakollinen. Oman logoni olen suunnitellut itse perustyökaluilla ja tavoitteenani oli luoda yksinkertainen logo nimellä ja kuviolla. Logon teko onnistuu graafikoilta parhaiten ja lisäksi on olemassa ihania ilmaisia suunnitteluohjelmia, joilla pääsee itsekin aika pitkälle.

Mieti ainakin seuraavia asioita:

 • Pystytkö toimittamaan logon?
 • Täytyykö logoon tehdä muutoksia?  Voin tarvittaessa suositella sinulle tosi hyvää graafikkoa, joka tekee logon sinulle toiveittesi mukaan.
 • Onko logossasi yrityksesi tunnusvärit?

Logolle on paikkansa kotisivulla, somessa ja kirjallisissa materiaaleissa, joita sinulla yrityksen omistajana varmasti on. Tuttu logo auttaa asiakkaitasi tunnistamaan juuri sinun yrityksesi ja tuo yhtenäistä ilmettä brändillesi.

Internethelp nettisivut Itä-Uusimaa nettisivujen teko

Tarvitseeko kotisivuilla olla kuvia?

Yleensä kuvat tekevät hyvää kotisivujen ilmeelle! 

 • Onko sinulla omia kuvia valmiina?
 • Haluatko apua kuvien valintaan?
 • Vai tarvitsetko jonkun ottamaan kuvat puolestasi?

Persoonalliset itse otetut kuvat ovat usein parhaita! Niiden avulla yritys erottautuu muista. Ota rohkeasti kuvia! Kuvia voidaan käsitellä ja rajata tarpeen mukaan. Kotisivuille kuvat pakataan pieneen tiedostokokoon, jotta kuvat eivät hidasta sivuston latautumista. Yleensä sivustolla laitetaan JPEG- ja PNG-muodossa olevia kuvia.

Itse otetuille kuville on olemassa toinenkin vaihtoehto: ilmaiset kuvapankit. Ne ovat tosi kattavia ja niistä löytyy usein hyviä kuvia. Voi myös yhdistää kuvapankin kuvat ja omat kuvat. Kurkkaa vaikka https://pixabay.com/fi/

Muita asioita harkintaan

 • Millaista värimaailmaa olit ajatellut? Jos on jokin tietty väri, jota haluat sivustolle, kerro siitä suunnittelun aikana.
 • Haluatko valmiin teemapohjaisen ulkoasun omien toiveiden mukaan stailattuna? Teemoja löytyy ilmaisia ja maksullisia. Molempia on laidasta laitaan – hyviä ja huonoja.
 • Onko sinulla jokin julkaisujärjestelmä (kuten WordPress) jo käytössä?
 • Tarvitko sivujen lisäksi lisäominaisuuksia, kuten yhteydenottolomaketta tai Google Analyticsiä? Tapahtumia, ajanvaraussivustoon linkittämistä tai sosiaalisen median julkaisujen yhdistäminen kotisivuille?
 • Onko sinulla tarvetta huolenpitosopimukselle sivuston valmistumisen jälkeen? Eli haluatko keskittyä omaan osaamisalaasi ja jättää päivitykset muille (minulle)?

Nettisivujen hinta

Mitä nettisivujen teko WordPressillä maksaa? Katso hintaesimerkkiä täältä!

Nettisivuihin kannattaa panostaa, sillä ne ovat sinun omasi ja omaisuuttasi. Niihin ei ulkopuolinen tee mitää muutoksia ilman sinun lupaasi. Sosiaalinen media on hieno juttu, mutta näkyvyys siellä vaihtelee algoritmien muutosten mukaan. Jos et ole valmis jatkuvasti maksamaan näkyvyydestä, ei näkyvyys olekaan kovin kummoista. Siksi ensin omat kotisivut, sitten vasta some!

Nettisivujen teko lyhyesti sanottuna

Minkälainen on tavoitteesi ja toiveesi sivuston ulkonäön suhteen? Onko sinulla tarkka käsitys asiasta, vai annatko tekijälle vapaat kädet? 

Yhteistyö toimii aina sitä paremmin tai helpommin, mitä selvemmät ovat tavoitteet puolin ja toisin. Nettisivujen tekeminen on aina yhteinen projekti! 

Ota yhteyttä

Maltan tuskin odottaa, että pääsisin tekemään sinulle ja yrityksellesi nettisivut! Millainen verkkosivujen tekijä olen? Tulen toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja olen hyvä kuuntelemaan. Katso referenssejäni täällä! Laadukkaat kotisivut kannattaa tehdä nyt, sillä miksi pitkittää sitä enempää? Odotan yhteydenottoasi!

Soita tai laita sähköpostia, yhteystiedot löytyvät täältä!


Voit myös lähettää tarjouspyyntölomakkeen, niin palaan asiaan heti kun mahdollista.

* merkityt kentät ovat pakollisia
Kerro esim. minkälaisia ja montako tuotetta sinulla on, onko kauppa-alustalla sinulle väliä ja miten tuotteiden toimitus tapahtuu