Suomen Yrittäjien sivuilla näin erittäin hyvän kirjoituksen yrityksen markkinoinnista, ja halusin kopioida sen tähän. Linkki alkuperäiseen kirjoitukseen löytyy muistilistan lopusta.

Uuden yrittäjän markkinoinnin muistilista

 1. Markkinointiin panostaminen on muistettava jo rahoitushakemuksia ja budjettia tehdessä – älä tingi siitä.
 2. Valitse yrityksellesi nimi, joka toimii hyvin verkossa ja jonka domain-osoite on vapaana. Hanki domain-osoitteen mukainen sähköposti, silloin näytät ammattimaiselta ja suuremmalta yritykseltä, vaikka toimisit yksinkin. Käytännössä domainin varaamisen hoitavat puolestasi esimerkiksi kotisivuja tekevät ja hallinnoivat yritykset, joita löydät esimerkiksi tekemällä verkon hakukoneessa haun verkkotunnuksen varaaminen.
 3. Ihmiset ovat internetissä, joten tee kotisivut, jotka palvelevat asiakkaasi tarpeita. Panosta kikkailun sijaan selkeyteen, suosi tiivistä ilmaisua uuvuttavan viisastelun sijaan. Nykyään A&O on, että sivusto toimii myös mobiililaitteilla. Kuvat ja videot kruunaavat sivustosi. Tämä kaikki vaatii hieman vaivaa ja pikkuisen rahaa, mutta kallista se ei ole.
 4. Hoida some hyvin, siellä sana leviää. Muista päivittää säännöllisesti jotain mielenkiintoista. Omille postauksille voi ostaa Facebookissa myös lisänäkyvyyttä.
 5. Selvitä, ketkä ovat kilpailijoitasi ja mitä he tekevät. Miten erottaudut heistä asiakkaan näkökulmasta? Miksi juuri sinulta ostettaisiin? Mitä uutta tai parempaa sinä tarjoat?
 6. Selvitä korkein mahdollinen hinta, jonka asiakasryhmäsi olisi halukas maksamaan. Älä alihinnoittele, sillä volyymit ovat alussa usein pienet. Hinta ei ole aloittavalle yrittäjälle ensisijainen kilpailuvaltti.
 7. Pienimuotoinenkin markkinatutkimus auttaa ja maksaa oletettavasti itsensä takaisin.
 8. Liitä yrityksesi Google My Business -palveluun.
 9. Kun pääset alkuun, tutustu Google AdWordsiin, jonka avulla voit ohjata hakutuloksia nettisivuillesi, sekä dataohjautuvaan markkinointiin eli asiakkaan profilointiin, käyttäytymiseen ja internetiin jättämiin jälkiin perustuvaan, kohdennettuun digimarkkinointiin.
 10. Asetu asiakkaasi nahkoihin. Mainos näkyvälläkään paikalla ei tuo asiakkaita, jos et tarjoa jotain uutta ja kiinnostavaa. Mieti jokaisen markkinointitoimenpiteen kohdalla — lehti- tai tv-mainos, flyer, pinssi tai somekampanja — missä asiakkaasi näkee mainoksen ja mikä on reaktio, jonka haluat saavuttaa? Printtimainokset toimivat edelleen, mutta onko se juuri sinun asiakasryhmällesi oikea väline?
 11. Luo uusia, mutta käytä surutta myös vanhoja kontaktejasi. Asiakkaat ovat ihmisiä, ja ihminen suhtautuu tuttuun eri tavoin kuin tuntemattomaan.
 12. Digiaikanakin käyntikortit ovat edelleen toimiva yhteistietojen vaihdon väline. Ne ovat edullisia eivätkä katoa puhelimen mukana.

(Lähde: Suomen Yrittäjät)

Lue alkuperäinen kirjoitus markkinoinnin muistilista.

Yrittäjille on tarjolla paljon apua!

Yrittäminen on itsenäistä, mutta monia asioita on otettava huomioon. Onneksi apua on tarjolla! Esimerkiksi Suomi.fi sivustolla on paljon tietoa, sinne pääset tästä linkistä.

Markkinoinnin suhteen on hyvä tietää, mikä on tilanne markkinoilla. On tärkeä vähän tutustua kilpailijoihin ja heidän vahvuuksiinsa ja samalla miettiä, mikä on oma vahva alue.

Markkinoinnin tavoite on lisätä myyntiä ja yrityksen tunnettavuutta. Laitetaan siis kotisivut yritykselle ensin kuntoon! Lisäksi kerrotaan yrityksestäsi Googlelle perustamalla Google-tili ja lisätään yrityksesi Google My Business-palveluun. Tämä kaikki on helppoa tehdä itse, mutta jos tarvitset apua, ota yhteyttä – autan mielelläni.

Lisää linkkejä: https://ads.google.com/intl/fi_fi/home/https://ads.google.com/intl/fi_fi/home/

Kategoriat: Jaetut jutut

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *